08 Nov 2022

ed A/S fejrede 20-års jubilæum

Rejsen fra rækkehus til visionær vækstvirksomhed 

Det er med stor stolthed, at vi i sidste uge kunne fejre ed A/S’ 20-års jubilæum. I den forbindelse er det, sammen med stifter Philip Davidsen, blevet tid til at se tilbage på vækstrejsen og på, hvor ed A/S står som virksomhed i dag.  

     

Ambitioner og udfordringer 
Rejsen startede tilbage i 2002 hvor de to efterhånden erfarne sælgere, Philip Davidsen og Martin Elsborg, blev enige om at skabe en IT-virksomhed. De havde begge stået i lære hos Electronic World og arbejdet hos Computerstore og ville derefter selv prøve at stå ved roret. Den nye IT-virksomhed skulle både fokusere på relationer og på at levere IT-løsninger i topklasse. Philip udtaler selv følgende om opstarten:  

“Jeg har altid haft en iværksætterdrøm, og jeg elsker at give kunden den gode salgsekspedition. Det drev mig dengang og det bliver ved med at drive mig, så i sommeren 2002 trodsede vi udfordringerne på IT-scenen og tænkte – nu gør vi det!”  

Udfordringerne på IT-scenen udsprang af IT-boblens sammenbrud, hvor mange IT-virksomheder gik konkurs, hvilket medførte, at bankerne var forsigtige med at udskrive lån. Det skulle dog ikke slå de to sælgeres plan ud af kurs og de rakte i stedet ud til en af Philips nære kontakter. En kontakt han havde kendt siden starten af sin sælgerkarriere og som hellere end gerne ville hjælpe. Dermed startede eventyret.  

”Keep it simple”
Initialerne E og D, altså Elsborg og Davidsen, lå til grund for beslutningen om navnet til virksomheden, der indtil år 2020 hed ED-data A/S. Disse initialer bliver ved med at leve i vores nyere navn, ed A/S, som afspejler, at vores arbejde med IT-ydelser, rækker ud over “data”. Med hensyn til navnevalget udtaler Philip således:

Vi læner os til den dag i dag, op ad udtrykket keep it simple, og navnet minder mig hele tiden om, hvor vi kommer fra og den ild, som stadig brænder efter 20 år”. 

Medarbejderne er nøglen til vores succes
Virksomheden startede i et lille rækkehus, hvor der blev ringet kanvas via telefonbogen og al IT kunne pakkes ned i kasser. Et år inde i rejsen kom Rasmus Flindt, Philips barndomsven, til som businesspartner og har siden været en væsentlig del af ed A/S’ succes.  

I takt med, at ed A/S voksede, blev det naturligt at bygge eget domicil og vi har i dag +80 ansatte. De ansattes trivsel på arbejdspladsen er i højsædet og når Philip udtaler sig om dette, er det med det hele menneske for øje:

”Hvis man er glad på job, er der også en større chance for, at man er glad derhjemme”.

Det har derfor været gennemgående her hos ed A/S, at medarbejderne er nøglen til vores succes og det skal være sjovt at gå på arbejde.

Den grønne omstilling
I dag pryder ed-logoet domicilets facade i grønt og blåt og det er ikke en tilfældighed, at det netop blev disse farver. Philip købte i sin tid to stole, en grøn og en blå, hvis farvekombination var for gennemtrængende til at gå ubemærket hen. Stolenes farve endte altså med at blive inspirationskilde til logoet og det grønne går igen i måden vi hos ed A/S forholder os til udviklingen i kundekrav og omverdenen på. Vi arbejder efter den grønne omstilling og beskæftiger os med ISO-certificeringer, hvilket indtil videre har resulteret i certificeringer med henblik på miljøledelse og samfundsansvar.   

At støtte lokalt er en hjertesag
Lokalområdet har stor betydning og med Philips store passion for sport, støtter ed A/S blandt andet Skødstrups sportsforening, hvor vi med stolthed lægger navn til ed park og udover det, er vi guldpartner og ærmesponsor for Superliga-klubben AGF. Bordtennis spiller også en stor rolle, hvorfor vi hos ed A/S igennem mange år har samarbejdet med Rønde bordtennisklub, hvilket er et samarbejde –

med hjertet”, som Philip udtrykker det.   

 

Nye kræfter ombord i det nye domicil
For at føre succesen videre, er den nye CEO Michael Klintby kommet med på holdet, som en del af den daglige drift og sammen med Philip, der nu er blevet CVO (Chief Visionary Officer), står de sammen med det stærke lederteam om ed A/S’ fortsatte udvikling. Derudover har ed A/S stiftet et søsterselskab kaldet ed Services A/S, hvor kunderne kan få rådgivning om finansielle ydelser.  

Der kan med andre ord ikke være nogen tvivl om, at det har været 20 år med fart over feltet og ed A/S’ forretningsgrundlag: Kundeservice, Tryghed og Relationer, betyder fortsat, at vi bliver ved med at udvikle os i samspil med vores kunder, dygtige medarbejdere og leverandører. 

I forbindelse med vores 20 års jubilæum har vores samarbejdspartner AGF interviewet stifter Philip Davidsen om de 20 år i branchen.

Om os: Vi er et 100% danskejet IT-firma i det jyske, nærmere bestemt lidt nord for Aarhus. Men vi er også en anelse mere end det. ed A/S er et godt sammensurium af skarpe og venlige hoveder med vidt forskellige baggrunde, men målet er det samme for os alle – at gøre din arbejdsdag lettere med skræddersyede IT-løsninger og at arbejde Sammen om IT.