Region Syddanmark

04 Nov 2022

Region Syddanmark forlænger samarbejdet med ed A/S som IT-leverandør 

Region Syddanmarks offentlige udbud om indkøb, support og vedligehold af IT-udstyr er netop blevet afgjort, og det bliver ed A/S, der fortsat kommer til at løfte opgaven. Aftalen har en værdi på et trecifret millionbeløb. 

Region Syddanmark og ed A/S, totalleverandør af IT-løsninger, underskrev for nylig en kontrakt om indkøb af bl.a. hardware samt service og support. Aftalen løber over fire år og har en forventet værdi på 230.000.000 kr. 

Med ca. 25.000 ansatte er Region Syddanmark den største arbejdsplads i Syddanmark. Aftalen indebærer IT-udstyr, herunder PC’er, skærme og tilbehør, til alle ansatte i Region Syddanmark, især inden for sundhedsområdet, der på den ene eller anden måde har behov for IT-udstyr. 

Fokus på service og samarbejde 

I forbindelse med tilbudsevalueringen har der specielt været fokus på tildelingskriteriet “bedste forhold mellem pris og kvalitet”. 

“Pris er altid et vigtigt element i tilbudsmaterialet, men i dette udbud har service, support og levering også haft en høj prioritet. Det har været en klar fordel, at vi har fokuseret meget på service- og supportdelen i udbuddet, da vi ved, hvor vigtigt det er for en organisation som Region Syddanmark at kunne lave en kontinuerlig og gnidningsfri udskiftning af IT-udstyr. Især på sygehusene, som er i drift døgnet rundt. Samtidig er ed A/S et danskejet firma, placeret i det jyske, med eget lager og med egne biler, hvilket både betyder mulighed for hurtig servicering, lavere transportomkostninger og mindre påvirkning af miljøet,” udtaler Rasmus Flindt, partner og CTO i ed A/S. 

Det har været en længere udbudsproces, der allerede startede sidste sommer. Og med flere leverandører i spil til udbuddet, var det forløsende endelig at få en afklaring på, hvem der blev tildelt kontrakten. 

“Vi har de sidste fem år haft et rigtig godt samarbejde med Region Syddanmark, og derfor er vi glade for og stolte over, at Regionen har valgt at forlænge samarbejdet med os i yderligere fire år. En forlængelse af aftalen er også en anerkendelse af det arbejde, vi lægger i at skabe et stærkt samarbejde. Kvaliteten af produkterne skal selv sagt være i orden, men det er mindst lige så vigtigt, at kunderne får en helt særlig service og support og kan stole på os som samarbejdspartner,” siger Rasmus Flindt. 

Det bæredygtige perspektiv i udbuddet 

Med indkøb af nyt IT-udstyr skal Region Syddanmark også forholde sig til, hvad der skal ske med det gamle udstyr. Her vægtede det højt i tilbudsmaterialet, at ed A/S kunne stå for tilbagekøb af de eksisterende PC’er, som vil blive håndteret i egne faciliteter hos ed A/S, hvor 92 % af alt IT-udstyr bliver genanvendt efter en sikker datasletning. 

Et stort fokus hos ed A/S er netop CSR og miljø, som er en vigtig del af virksomhedens værdisæt og forretning. Derfor lå det også lige for at tilbyde CTO-certificerede produkter, som udbuddet også lagde op til. CTO er en IT-bæredygtighedscertificering, som sikrer, at alle led i produkternes værdikæde overholder sociale og miljømæssige standarder. 

“Vi arbejder med ansvarlige leverandører, der alle arbejder seriøst for at udvikle deres produkter i en så bæredygtig retning som muligt. Og det er noget, vi vægter højt i samarbejdet med vores leverandører. Fokusset på det bæredygtige aspekt er blot et af flere parametre, der gør Region Syddanmark og ed A/S til et godt match,” siger Rasmus Flindt. 

ed A/S ser frem til at fortsætte samarbejdet med Region Syddanmark, som løber frem til efteråret 2026. 

For yderligere information kontakt
Rasmus Flindt, partner og CTO, ed A/S
E-mail: rf@ed.dk
Telefon: +45 2062 8845 

Om ed A/S 

ed A/S er et 100 % danskejet IT-firma lidt nord for Aarhus, der sælger IT-løsninger og IT-services. Alt fra software og hardware til Cloud-løsninger og rådgivning inden for IT. Virksomheden har godt 80 ansatte, hvis primære fokus er at skabe unikke kunderelationer og gøre kundernes arbejdsdag lettere med skræddersyede IT-løsninger.